Ucraina vrea să deschidă un coridor pe Marea Neagră, ignorând ameninţările Rusiei

Administraţia Volodimir Zelenski a anunţat, joi, decizia de a deschide un coridor pentru circulaţia navelor comerciale spre porturi ucrainene de la Marea Neagră, ignorând ameninţările Rusiei.

778 afișări
Imaginea articolului Ucraina vrea să deschidă un coridor pe Marea Neagră, ignorând ameninţările Rusiei

Ucraina vrea să deschidă un coridor pe Marea Neagră, ignorând ameninţările Rusiei

Kievul a anunţat că vrea să faciliteze circulaţia navelor comerciale spre şi dinspre porturile ucrainene, conform site-ului Tagesschau.de. Forţele Navale ucrainene au transmis că circulaţia navelor comerciale pe coridorul creat unilateral pe Marea Neagră va fi posibilă începând de joi. "În acest moment, nu este prevăzută posibilitatea escortării vaselor comerciale de către nave militare", a afirmat Oleg Ţcealic, purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale ucrainene.

Vasele comerciale vor fi prevăzute cu sisteme de monitorizare video. "Aceste nave nu vor prezenta ameninţări militare", a subliniat oficialul militar ucrainean.

Ucraina insistă să transporte cereale pe Marea Neagră, deşi Rusia a instituit zone de interdicţie maritimă şi a ameninţat că va scufunda orice navă ucraineană care pare suspectă.

La rândul său, Ucraina a ameninţat de mai multe ori cu atacarea navelor comerciale care circulă spre sau dinspre Rusia.

Rusia a suspendat, la jumătatea lunii iulie, aplicarea Acordului cu Ucraina, garantat de Turcia şi de Naţiunile Unite, privind exporturile de cereale pe Marea Neagră. Moscova ceruse facilitarea exporturilor de cereale şi fertilizatori din Rusia, precum şi reintegrarea Băncii Agricole ruse (Roselhozbank) în sistemul internaţional, dar nu s-a ajuns la niciun acord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici