UE a decis impunerea de sancţiuni unor oficiali turci. Reacţia Turciei

  • Liderii UE au fost de acord să impună sancţiuni unui număr nespecificat de oficiali turci şi entităţi implicate în foraje de gaze în apele revendicate de Cipru - dar au amânat decizii mai mari, cum ar fi tarifele comerciale sau embargoul asupra armelor, până la o consultare cu viitoarea administraţie Biden.
  • Decizia luată de consiliul UE după ore întregi de dezbateri aprinse a dezamăgit Franţa, Cipru şi Grecia, care au solicitat acţiuni mai urgente şi de fond pentru a exprima dezaprobarea UE faţă de politica externă turcă.
2683 afișări
Imaginea articolului UE a decis impunerea de sancţiuni unor oficiali turci. Reacţia Turciei

UE a decis impunerea de sancţiuni unor oficiali turci. Reacţia Turciei

Cu toate acestea, ministerul turc al afacerilor externe a răspuns: „Respingem atitudinea părtinitoare şi ilegală care a fost inserată în concluziile summitului UE din 10 decembrie”.

Ministrul de externe a adăugat că deciziile luate în cadrul summitului liderilor UE au fost „ilegale” şi „au ignorat încă o dată populaţia turce, care este coproprietar al insulei Cipru”.

Numele celor care se confruntă cu sancţiuni vor fi publicate în următoarele săptămâni de Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell. De asemenea, el a fost de acord să pregătească propuneri cu privire la o abordare mai largă a problemei din E Mediteranei până în martie, oferind UE timp să consulte echipa de securitate naţională a lui Joe Biden.

Turcia esteîn diferite dispute cu UE, inclusiv cu privire la drepturile de foraj în Cipru şi un dezacord mai larg cu privire la modul în care frontierele maritime sunt trasate peste mări.

Franţa şi Turcia sunt, de asemenea, în dispută în Libia, unde Erdoğan a trimis arme şi trupe pentru a ajuta guvernul Tripoli din vest, o administraţie privită de anumiţi politicieni de la Paris ca un front pentru Frăţia Musulmană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici