UE cere Franţei să recupereze subvenţii ilegale de 1,37 miliarde de euro acordate EDF

Comisia Europeană (CE) a cerut miercuri Guvernului francez să recupereze subvenţii în valoare de 1,37 miliarde de euro acordate Electricite de France (EDF), după ce a conchis că furnizorul de electricitate a beneficiat de scutiri de taxe ilegale, relatează MarketWatch.

132 afișări
Imaginea articolului UE cere Franţei să recupereze subvenţii ilegale de 1,37 miliarde de euro acordate EDF

UE cere Franţei să recupereze subvenţii ilegale de 1,37 miliarde de euro acordate EDF (Foto: AFP)

Decizia vine pe fondul unor ample verificări de către Comisia Europeană a practicilor marilor companii de evitare a plăţii taxelor.

Potrivit Comisiei, statul francez nu a încasat toate impozitele datorate de EDF în 1997, când compania a reclasificat unele provizioane drept capital.

Facilitatea fiscală a oferit EDF un avantaj economic incorect, faţă de alţi operatori, afectând astfel concurenţa, se arată într-un comunicat al CE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici