UE este pregătită să discute un nou acord Brexit, dar cu o CONDIŢIE

Uniunea Europeană a anunţat că Marea Britanie ar putea avea un nou acord Brexit, după ce Parlamentul britanic l-a respins în mod copleşitor pe cel negociat de premierul Theresa May, dar numai dacă Londra îşi schimbă cerinţele cheie, relatează Reuters.

5520 afișări
Imaginea articolului UE este pregătită să discute un nou acord Brexit, dar cu o CONDIŢIE

UE este pregătită să discute un nou acord Brexit, dar cu o CONDIŢIE

Adresându-se miercuri Parlamentului European, negociatorul-şef UE pentru Brexit, Michel Barnier, a apărat acordul încheiat cu Theresa May care a fost zdrobit în seara precedentă de o alianţă a parlamentarilor britanici care au votat împotriva acordului şi a avertizat că riscul unei retrageri dezordonate este acum mai mare decât oricând.

Executivul UE îşi va intensifica pregătirile, a spus el, pentru o ieşire dezordonată care ar perturba întreaga Europă.

Barnier a indicat că o cale de urmat ar fi ca Marea Britanie să accepte alinierea chiar mai strânsă cu reglementările UE pentru a asigura o relaţie comercială foarte apropiată în viitor - oficialii UE spun că Londra ar putea, de exemplu, să renunţe la hotărârea de a părăsi uniunea vamală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici