UE, hotărâtă să lupte împotriva grupării Statul Islamic după decapitarea lui Peter Kassig

Uniunea Europeană s-a declarat luni hotărâtă să lupte împotriva grupării Statul Islamic (SI), după decapitarea lucrătorului umanitar american Peter Kassig.

352 afișări
Imaginea articolului UE, hotărâtă să lupte împotriva grupării Statul Islamic după decapitarea lui Peter Kassig

UE, hotărâtă să lupte împotriva grupării Statul Islamic după decapitarea lui Peter Kassig (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Asasinarea cu brutalitate a lucrătorului umanitar american Peter Kassig şi a unor militari sirieni este o nouă ilustrare a hotărârii Statului Islamic/Daesh de a-şi continua programul terorii", a scris, într-un comunicat, şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini.

"Toţi autorii încălcărilor drepturilor omului este necesar să dea socoteală. UE nu va precupeţi niciun efort pentru a atinge acest obiectiv", a adăugat ea.

"Suntem deplin angajaţi în lupta împotriva ameninţării reprezentate de către SI/Daesh şi alte organizaţii teroriste din Siria şi Irak împreună cu partenerii noştri regionali şi internaţionali", a dat ea asigurări.

Gruparea ultraradicală Statul Islamic l-a executat sumar, prin decapitare, pe ostaticul american Peter Kassig, ca represalii faţă de trimiterea unor consilieri militari americani în Irak, un asasinat pe care preşedintele american Barack Obama l-a denunţat drept "răul absolut".

SI a revendicat de asemenea, într-o înregistrare video postată online duminică pe site-uri jihadiste, execuţia sumară prin decapitare a cel puţin 18 militari sirieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici