Barack Obama confirmă moartea ostaticului american Peter Kassig

Preşedintele american, Barack Obama, a confirmat duminică moartea ostaticului american Peter Kassig, decapitat de gruparea Stat Islamic (SI), calificând acest asasinat drept "rău absolut", relatează AFP.

232 afișări
Imaginea articolului Barack Obama confirmă moartea ostaticului american Peter Kassig

Peter Kassig (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Astăzi, ne prezentăm rugăciunile şi condoleanţele părinţilor şi familiei lui Abdul Rahman Kassig, cunoscut, de asemenea, sub numele de Peter", a afirmat Obama, la întoarcerea de la summitul G20 în Australia, potrivit unui comunicat.

Preşedintele a denunţat "un act de rău absolut comis de un grup terorist pe care lumea îl consideră, pe bună dreptate, drept inuman".

"În timp ce grupul Stat Islamic ucide oameni nevinovaţi, inclusiv musulmani, seamănă moarte şi teroare, Abdul Rahman era un angajat umanitar care încerca să salveze vieţile sirienilor răniţi în urma conflictului din Siria", potrivit comunicatului.

Acţiunile acestui grup "nu reprezintă nicio credinţă şi, cu certitudine, nu credinţa musulmană pe care Abdul Rahman a adoptat-o", a adăugat preşedintele american, evocând convertirea la islam a americanului executat.

Grupul Stat Islamic a revendicat duminică executarea prin decapitare a angajatului umanitar Peter Kassig, ca represalii la trimiterea de către Washington a mai multor consilieri militari în Irak, într-o înregistrare video publicată pe site-urile jihadiştilor.

În total, grupul terorist Stat Islamic a executat până acum trei ostatici americani şi doi britanici.

Peter Kassig, în vârstă de 26 de ani, era originar din statul american Indiana şi lucra ca angajat umanitar. El a fost răpit în octombrie 2013, în zona Deir Ezzour, estul Siriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici