UE încearcă să ajungă la o poziţie comună în privinţa livrării de armament insurgenţilor sirieni

Uniunea Europeană va încerca să ajungă, săptămâna viitoare, la o poziţie comună în privinţa livrării de armament opoziţiei siriene, anunţă preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, citat de AFP.

125 afișări
Imaginea articolului UE încearcă să ajungă la o poziţie comună în privinţa livrării de armament insurgenţilor sirieni

UE încearcă să ajungă la o poziţie comună în privinţa livrării de armament insurgenţilor sirieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Problema anulării embargoului a fost ridicată de unele state membre. Ne-am pus de acord să le cerem miniştrilor de Externe să examineze urgent situaţia cu ocazia reuniunii programată săptămâna viitoare la Dublin şi să elaboreze o poziţie comună", a precizat Van Rompuy.

Franţa şi Marea Britanie susţin ideea oferiririi de arme insurgenţilor sirieni.

Preşedintele Franţei, François Hollande, a anunţat joi că Franţa este "pregătită să îşi asume responsabilitatea" chiar şi fără un consens european.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat pentru prudenţă: "Trebuie să fim atenţi ca regimul să nu primească şi el mai multe arme de la ţările care îl susţin".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici