Preşedintele israelian a solicitat o intervenţie a Ligii Arabe în Siria: "Preşedintele sirian îşi masacrează poporul şi copiii"

Preşedintele israelian Shimon Peres a solicitat marţi ca o forţă a Ligii Arabe să intervină în Siria, cu scopul de a "pune capăt masacrului" şi de a evita prăbuşirea acestei ţări.

338 afișări
Imaginea articolului Preşedintele israelian a solicitat o intervenţie a Ligii Arabe în Siria: "Preşedintele sirian îşi masacrează poporul şi copiii"

Shimon Peres (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Liga Arabă poate şi trebuie să creeze un Guvern provizoriu în Siria pentru a opri masacrul şi pentru a împiedica implozia Siriei. Naţiunile Unite trebuie să sprijine o forţă a căştilor albastre arabe", a spus Peres în faţa Parlamentului European (PE) reunit la Strasbourg.

"Nu se poate sta cu braţele încrucişate în timp ce preşedintele sirian (Bashar al-Assad) îşi masacrează poporul şi copiii", a spus Peres, care a fost ovaţionat în picioare de către majoritatea deputaţilor la sfârşitul discursului.

"Cea mai bună soluţie pentru a pune capăt tragediei siriene este de a permite Ligii Arabe să intervină", a insistat el.

"O intervenţie occidentală ar fi percepută ca o ingerinţă străină", a remarcat Peres.

Aceasta este pentru prima dată când un preşedinte israelian a susţinut un discurs în faţa PE în ultimii 30 de ani.

În cursul intervenţiei sale, care a durat aproximativ 45 de minute, Peres a denunţat regimul iranian, acuzându-l că reprezintă "«cea mai mare ameninţare» pentru pace în lume", şi le-a cerut europenilor să "plaseze Hezbollahul, sprijinit de Iran", pe lista neagră a organizaţiilor teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici