UE mobilizează asistenţă de urgenţă suplimentară pentru Siria şi Turcia

Comisia Europeană a anunţat luni că Uniunea Europeană continuă să depună eforturi pe toate fronturile pentru a le oferi asistenţă de urgenţă Siriei şi Turciei, în urma cutremurelor care au afectat cele două ţări..

131 afișări
Imaginea articolului UE mobilizează asistenţă de urgenţă suplimentară pentru Siria şi Turcia

UE mobilizează asistenţă de urgenţă suplimentară pentru Siria şi Turcia

Potrivit unui comunicat al CE, pentru Siria, au fost mobilizate stocurile UE din Italia şi Dubai pentru furnizarea de provizii de urgenţă. Acestea includ articole precum corturi de iarnă, radiatoare, pături, apă, produse sanitare şi de igienă şi seturi de bucătărie.

Ajutorul va fi distribuit atât în zonele controlate de guvern împreună cu Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), cât şi în zonele care nu sunt controlate de guvern din nord-vestul Siriei, în cooperare cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

În plus, Comisia anunţă că analizează oportunităţile existente pentru o abordare de tip „Echipa Europa”, colaborând cu statele membre pentru a mobiliza adăposturi din stocurile acestora.

Mai mult, prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE (EUCPM), 10 ţări europene (Austria, Bulgaria, Cipru, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, România, Slovenia şi Norvegia) au oferit poporului sirian mii de corturi, pături, saci de dormit, saltele, paturi, generatoare, radiatoare, medicamente, produse alimentare, îmbrăcăminte de iarnă, măşti etc.

Doi ofiţeri de legătură ai Centrului de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă (ERCC) vor fi trimişi luni la Beirut pentru a sprijini coordonarea asistenţei pe care UE o oferă Siriei. Aceasta se adaugă unei sume iniţiale suplimentare de 3,5 milioane de euro sub formă de asistenţă umanitară, menită să acopere nevoile cele mai urgente, precum numerar pentru adăpost şi produse nealimentare, apă şi salubritate, sănătate şi operaţiuni de căutare şi salvare.

Pentru Turcia, Comisia anunţă că va mobiliza sprijin suplimentar şi va răspunde cererii de asistenţă a Turciei. 21 de state membre ale UE şi trei state participante la EUCPM au oferit deja un total de 38 de echipe – Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Malta, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia şi Spania, împreună cu Albania, Muntenegru şi Serbia.

În total, ţările europene au oferit 1.652 de salvatori şi 105 câini de căutare. De asemenea, Comisia canalizează asistenţa sub formă de articole pentru adăposturi de urgenţă din partea a 12 state membre ale UE, care oferă unităţi de cazare de urgenţă din rezerva rescEU găzduite de Suedia, precum şi mii de corturi şi paturi găzduite de România, care urmează a fi trimise în Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
cutremur,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici