Ultimele zile din viaţa lui Muammar Kadhafi. Mărturia ofiţerului de securitate considerat "cutia neagră a regimului" - VIDEO

Unul dintre foştii ofiţeri de securitate ai lui Muammar Kadhafi a vorbit într-un interviu pentru CNN despre ultimele zile din viaţa fostului lider libian.

11828 afișări
Imaginea articolului Ultimele zile din viaţa lui Muammar Kadhafi. Mărturia ofiţerului de securitate considerat "cutia neagră a regimului" - VIDEO

Ultimele zile din viaţa lui Muammar Kadhafi. Mărturia ofiţerului de securitate considerat "cutia neagră a regimului"

Mansour Daou, numit "cutia neagră a regimului Kadhafi", a fost unul dintre oficialii de securitate care a rămas alături de fostul preşedinte libian până la moartea acestuia, informează CNN.

Daou se afla în maşină cu Muammar Kadhafi, în timpul încercării de a scăpa din ultimul loc în care s-au ascuns, oraşul Sirt.

"Vroia să meargă în satul său, probabil că vroia să-şi petreacă ultimele momente ale vieţii acolo" a declarat Daou.

Fostul ofiţer de securitate a declarat că şi-a pierdut cunoştinţa după ce a fost lovit de fragmente de metal rezultate din atacuri şi nu ştie cum a murit Muammar Kadhafi.

Masour Daou a vorbit despre condiţiile în care a trăit fostul lider libian în ultima parte a vieţii. Kadhafi şi susţinătorii săi se mutau în case abandonate la fiecare câteva zie, se hrăneau cu puţinele alimente pe care le găseau, iar spre sfârşit, nu mai aveau energie, apă sau sisteme de comunicare cu lumea exterioară.

Fostul ofiţer a declarat că Kadhafi şi-a petrecut ultimele zile scriind şi citind cărţi. Conform lui Daou, Muammar Kadhafi credea că poate rămâne la putere. Membrii cercului său de apropiaţi au încercat să îl convingă să părăsească ţara, însă fiii lui nu au fost de acord.

"Nu este uşor pentru cineva care a fost la putere 40 de ani să înţeleagă că s-a terminat într-o clipă" a spus Mansour Daou.

Kadhafi s-a simţit trădat de lideri ai lumii pe care îi considerase aliaţi, printre care Silvio Berlusconi şi Tony Blair.

Masour Daou spune că regretă că a făcut parte din regimul lui Kadhafi.

"Sunt momente în care regret tot, chiar şi faptul că trăiesc, dar din nefericire câteodată regretul vine prea târziu", a declarat fostul ofiţer.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici