Un acord asupra dosarului nuclear iranian este aşteptat în 48 de ore

Negocierile internaţionale asupra programului nuclear iranian nu vor continua la infinit, aşa cum sugerează unii reprezentanţi ai Republicii Islamice, iar un acord trebuie încheiat rapid, au avertizat marţi surse apropiate dosarului.

98 afișări
Imaginea articolului Un acord asupra dosarului nuclear iranian este aşteptat în 48 de ore

Un acord asupra dosarului nuclear iranian este aşteptat în 48 de ore (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tocmai am procedat la o ultimă prelungire. Nu este clar de ce şi cum trebuie să mergem mai departe. Ori ajungem în 48 de ore, ori deloc", a declarat o sursă apropiată negocierilor asupra programului nuclear iranian între Teheran şi membrii Grupului 5+1 (membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU - China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite - şi Germania).

Negocierile de la Viena, care ar fi trebuit să se încheie marţi, au fost prelungite cu câteva zile.

Negocierile fuseseră deja prelungite până la 7 iulie, după depăşirea termenului-limită iniţial de la 30 iunie.

Potrivit ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă Interfax, au rămas nesoluţionate "aproximativ opt" puncte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici