Un al doilea membru al Gărzii Naţionale ucrainene, rănit în violenţele de luni, a murit la spital

Un al doilea membru al Gărzii Naţionale ucrainene, rănit în explozia unei grenade, în timpul protestelor de luni din faţa Parlamentului de la Kiev, a murit marţi la spital, a anunţat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, citat de Interfax Ucraina în pagina online.

700 afișări
Imaginea articolului Un al doilea membru al Gărzii Naţionale ucrainene, rănit în violenţele de luni, a murit la spital

Un al doilea membru al Gărzii Naţionale ucrainene, rănit în violenţele de luni, a murit la spital (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Un alt membru "al unităţii 3027 a Gărzii Naţionale, Dmitro Slastikov, detaşat de la Jovte Vodîi, a murit la spital din cauza rănilor suferite ieri în explozia unei grenade", a scris Avakov pe Facebook marţi.

În acelaşi timp, un oficial din Ministerul de Interne a precizat că Igor Debrin, membrul Gărzii Naţionale mort luni în confruntările din faţa Parlamentului, a fost ucis de un glonţ, nu de un fragment de grenadă.

"De fapt, principalul eveniment au fost exploziile, iar acum avem informaţii că bărbatul care a murit a fost ucis de un glonţ în inimă, nu de un fragment" de grenadă, a declarat pentru Canal 5 Ivan Varcenko, un consilier al ministrului de Interne.

Poliţia îi va interoga pe liderul partidului ultranaţionalist Svoboda, Oleg Tiahnibok, pe deputatul formaţiunii Iuri Sirotiuk şi "alţi participanţi la acţiune", a adăugat Varcenko.

Confruntări între naţionalişti şi membri ai forţelor de ordine au izbucnit luni după ce ce parlamentarii ucraineni au adoptat în prima lectură un proiect de lege care prevede o autonomie sporită pentru teritoriile separatiste proruse din est.

Unii dintre protestatari au aruncat, potrivit poliţiei, cu grenade către poliţiştii care protejau Parlamentul.

Reformele respective fac parte dintr-un plan de pace care vizează să pună capăt războiului în estul Ucrainei.

Ministrul ucrainean de Interne a acuzat formaţiunea Svoboda şi pe liderul său pentru confruntările din faţa Parlamentului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici