Un apel crowdfunding strânge 10 milioane de dolari în 24 de ore pentru drone kamikaze necesare armatei ucrainene

Un apel crowdfunding care a fost lansat după atacurile ruseşti asupra oraşelor din întreaga ţară, luni, a strâns 9,6 milioane de dolari în 24 de ore pentru achiziţionarea de drone kamikaze pentru forţele armate ucrainene, scrie The Guardian.

4889 afișări
Imaginea articolului Un apel crowdfunding strânge 10 milioane de dolari în 24 de ore pentru drone kamikaze necesare armatei ucrainene

FOTO Euromaidan Press/Twitter

Cu aceşti bani vor fi cumpărate iniţial 50 de drone Ram II, vehicule aeriene fără pilot cu o încărcătură explozivă de 3 kg, proiectate şi construite de companii ucrainene, precum şi trei staţii de control.

Alte livrări vor fi asigurate în zilele următoare, a declarat Serhiy Prytula, care a organizat iniţiativa.

El a spus: "Au vrut să ne sperie, dar noi ne-am unit şi mai mult. Nu uitaţi: nu-i înfuriaţi niciodată pe ucraineni. Niciodată. Oamenii au donat pentru răzbunare, aşa că ne vom asigura că răzbunarea va avea loc".

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marţi liderilor G7 prin videoconferinţă că Rusia a folosit o varietate de muniţii pentru a lovi oraşele ucrainene în ultimele două zile, ucigând 20 de persoane.

"Inamicul a folosit mai mult de 100 de rachete de croazieră, zeci de drone diferite, inclusiv Shaheds iraniene", a spus el. "Şi la fiecare 10 minute primesc un mesaj despre utilizarea de către inamic a dronelor Shaheds iraniene".

Zelenski a adăugat că serviciile secrete ucrainene cred că Rusia a comandat 2.400 de drone kamikaze Shahed-136 din Iran, în timp ce a cerut Occidentului să furnizeze Ucrainei sisteme mai bune de apărare aeriană.

Dronele Shahed-136, care, la fel ca Ram II, sunt kamikaze şi sunt fabricate de Iranian Aircraft Industrial Company, cu o rază de zbor de 1.000 km. Ele sunt lente şi au un motor chinezesc MD550 zgomotos, dar pot fi greu de doborât atunci când sunt trimise într-un roi.

UAV-ul Ram ІІІ are o rază de zbor de 30 km, dar s-a dovedit a fi eficient în luptă, cu imagini distribuite pe reţelele de socializare în care unul dintre ele distruge un sistem rusesc de rachete sol-aer 9K33 Osa, despre care se spune că valorează 634.000 de lire sterline.

Serhii Sternenko, un activist care a co-fondat exerciţiul de crowdfunding, care a fost închis după 26 de ore, a declarat că 1 milion hrivne (24.507 lire sterline) a fost donat în primele şapte minute ale apelului de către persoane aflate în adăposturi antiaeriene şi în alte locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici