Un apropiat al Iuliei Timoşenko cere permis de sejur în Lituania

Un fost guvernator ucrainean, apropiat al fostului premier Iulia Timoşenko şi care era vizat de un mandat de căutare internaţional pentru abuz de putere emis de justiţia ucraineană, a cerut Lituaniei permis de sejur, au anunţat vineri autorităţile de la Vilnius.

114 afișări
Imaginea articolului Un apropiat al Iuliei Timoşenko cere permis de sejur în Lituania

Un apropiat al Iuliei Timoşenko cere permis de sejur în Lituania

Arsen Avakov, fost guvernator din regiunea Harkiv (est), a depus cererea la 31 ianuarie pe lângă serviciile de imigraţie, iar în prezent cazul său este analizat, a declarat un oficial.

Avakov, care este responsabil şi de o organizaţie regională a partidului lui Timoşenko, Batkivşcina (Patrie), a fost arestat luna trecută în provincia italiană Frosinone (centru) la cererea Ucrainei.

"Acuzaţiile reţinute împotriva lui nu răspund decât unor motive politice şi sunt aceleaşi ca în cazul lui Timoşenko", a afirmat prin telefon fostul ministru lituanian al Apărării, Audrius Butkevicius, care se află în prezent în Italia.

Potrivit lui, Avakov a fost eliberat de justiţia italiană la 10 aprilie.

El a precizat, de asemenea, că Avakov este unul dintre prietenii săi apropiaţi şi că a creat o mică întreprindere în Lituania înainte ca justiţia ucraineană să se intereseze de el.

Încarcerată din august, Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere comis în perioada în care era şef al Guvernului.

Cazul Timoşenko a provocat o criză între Kiev şi Uniunea Europeană, care consideră că acesta este motivat politic. Soţul opozantei a obţinut azil politic în Cehia, la fel ca unul dintre foştii miniştri din Guvernului Timoşenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici