Un australian nu are dreptul să părăsească Israelul în următorii 8.000 de ani din cauza alocaţiei neplătite pentru copii

Un cetăţean australian care locuieşte în Israel a declarat că este supus unei interdicţii de călătorie de 8.000 de ani, cu excepţia cazului în care plăteşte o sumă de peste 2,1 milioane de euro pentru plata întreţinerii copilului.

2384 afișări
Imaginea articolului Un australian nu are dreptul să părăsească Israelul în următorii 8.000 de ani din cauza alocaţiei neplătite pentru copii

Noam Huppert, un chimist analitic în vârstă de 44 de ani, care lucrează pentru o companie farmaceutică, nu are voie să părăsească Israelul până pe 31 decembrie 9999, din cauza unui ordin din 2013, pronunţat după ce fosta soţie i-a itentat proces, potrivit The Guardian.

Instanţa a decis că Huppert trebuie să plătească 5.000 Shekeli(peste 1.400 de euro) pe lună pentru fiecare dintre cei doi copii ai săi până când aceştia împlinesc 18 ani. Nu este clar dacă Huppert a făcut plăţi până în prezent sau dacă trebuie să plătească întreaga sumă în avans pentru a ridica interdicţia de ieşire din ţară. Se pare că anul 9999 a fost setat în mod arbitrar deoarece era cea mai mare dată posibilă permisă în sistemul online.

Fosta soţie a lui Huppert, de cetăţenie israeliană, a locuit cu el în Australia dar s-a mutat înapoi în ţară în 2011, când un copil avea cinci ani şi celălalt doar trei luni. Huppert a urmat-o în 2012 şi de atunci nu a mai putut pleca din Israel, în cei opt ani de la pronunţarea instanţei.

Din 2013 sun blocat în Israel” a declarat Huppert, adăugând că el este unul doar unul dintre mulţi cetăţeni străini “persecutaţi de sistemul judiciar” din Israel doar pentru că au fost căsătoriţi cu femei israeliene. Acesta a spus că a decis să vorbească despre problema lui “pentru a-I ajuta pe alţii să nu sufere o asemenea experienţă care le-ar putea pune viaţa în pericol

În recomandările sale de călătorie, Departamentul de Stat din SUA include un avertisment adresat cetăţenilor că instanţele civile şi religioase din Israel “îşi exercită în mod activ autoritatea de a interzice anumitor persoane, inclusiv nerezidenţi, să părăsească ţara până când datoriile sau alte reclamaţii împotriva lor nu sunt rezolvate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici