Un avion de pasageri al Air France a aterizat de urgenţă în Kenya din cauza unui dispozitiv suspect. Air France: NU era bombă. Din ce era confecţionat

Un avion de pasageri al companiei Air France care zbura din Mauritius spre Franţa a efectuat duminică o aterizare de urgenţă în Kenya după ce în grupul sanitar a fost găsit un dispozitiv suspect, anunţă autorităţile kenyene, citate de site-ul agenţiei Reuters.

11648 afișări
Imaginea articolului Un avion de pasageri al Air France a aterizat de urgenţă în Kenya din cauza unui dispozitiv suspect. Air France: NU era bombă. Din ce era confecţionat

Un avion de pasageri al Air France a aterizat de urgenţă în Kenya din cauza unui dispozitiv suspect. Air France: NU era bombă. Din ce era confecţionat

Dispozitivul suspect care a generat aterizarea de urgenţă a unui avion de pasageri al Air France în Kenya nu conţinea explozibil, anunţă compania aeriană.

"Dispozitivul suspect era făcut din carton, hârtie şi un cronometru", a declarat Frederic Gagey, directorul general al companiei Air France.

"Obiectul nu conţinea substanţe explozive", a adăugat Gagey, salutând reacţiile membrilor echipajului.

Inspectorul de poliţie kenyan Joseph Boinnet a declarat că avionul de tip Boeing 777 decolase din Mauritius cu destinaţia Paris, având la bord 459 de pasageri şi 14 membri ai echipajului.

După găsirea unui dispozitiv suspect, aeronava a aterizat în siguranţă pe Aeroportul Moi International din oraşul kenyan Mombasa.

"Experţii în explozibil au preluat dispozitivul suspect pentru a stabili dacă este vorba de o bombă", a precizat Boinnet.

Compania Air France a confirmat incidentul, explicând că toţi pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă pe toboganele de urgenţă.

Air France va pune la dispoziţie altă aeronavă pentru transportarea pasagerilor de la Mombasa la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici