Un avion de tip Eurofighter s-a prăbuşit la aterizare pe o bază, în Spania

Un avion de tip Eurofighter s-a prăbuşit la aterizarea pe baza de la Moron, anunţă surse oficiale.

1154 afișări
Imaginea articolului Un avion de tip Eurofighter s-a prăbuşit la aterizare pe o bază, în Spania

Un avion de tip Eurofighter s-a prăbuşit la aterizare pe o bază, în Spania (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Un (avion de tip) Eurofighter s-a prăbuşit la aterizare, la intrarea pe pistă, la Baza Moron. Era aproximativ ora (locală) 14.15 (15.15, ora României)", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a ministerului, fără să fie în măsură să ofere informaţii despre soarta pilotului.

Avioanele Eurofighter sunt construite de către Airbus, grupurile britanic BAE Systems şi italian Finmeccanica.

La 19 mai, şeful Diviziei pentru Apărare de la Airbus Bernhard Gerwert a declarat că Airbus Group şi partenerii săi vor fi nevoiţi să înceteze să mai fabrice avioane de Eurofighter, în 2018, în cazul în care nu primesc noi comenzi de export pentru acest avion de luptă.

El a adăugat că negocieri sunt în curs pentru vânzarea de avioane de tip Eurofighter în afara Europei, de exemplu în Qatar, Arabia Saudită, Kuwait şi Malaysia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici