Un avion fără pilot s-a prăbuşit într-o mlaştină din Maryland

Un avion fără pilot al Marinei americane s-a prăbuşit luni într-o mlaştină din Maryland, în estul Statelor Unite, fără a provoca distrugeri sau victime, conform unui anunţ al US Navy, care a pornit o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului.

194 afișări
Imaginea articolului Un avion fără pilot s-a prăbuşit într-o mlaştină din Maryland

Un avion fără pilot s-a prăbuşit într-o mlaştină din Maryland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul fără pilot s-a prăbuşit în jurul orei locale 12.10 (19.10, ora României), în apropiere de Bloodsworth Island, la aproximativ 35 de kilometri de aerodromul Patuxent River, folosit pentru teste aeriene.

Un avion de vânătoare F/A -18 a obţinut ulterior o "confirmare vizuală" a accidentului.

Acest avion fără pilot, care nu este echipat cu armament, este unul dintre cele cinci modele Global Hawks cumpărate de US Navy pentru misiuni de supraveghere maritimă.

Deşi este rar ca un avion fără pilot să se prăbuşească pe teritoriul american, accidentul de luni ar putea complica eforturile administraţiei Obama de a extinde folosirea acestor aparate de zbor fără pilot la alte activităţi, precum monitorizarea infractorilor sau lupta împotriva catastrofelor climatice.

În 2010, armata a pierdut pentru puţin timp contactul cu un elicopter fără pilot provenit din aceeaşi bază. Militarii au hotărât să doboare acest aparat de zbor, care survola împrejurimile Washingtonului, însă au reuşit să preia controlul aparatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici