Un bărbat "radicalizat" din Ottawa, arestat pentru terorism

Un bărbat originar din Ottawa, "radicalizat", a fost arestat luni şi acuzat de "participare la o activitate teroristă" a cărei natură exactă nu a fost precizată, potrivit Jandarmeriei canadiene.

120 afișări
Imaginea articolului Un bărbat "radicalizat" din Ottawa, arestat pentru terorism

Un bărbat "radicalizat" din Ottawa, arestat pentru terorism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Arestarea lui Suliman Mohammed, în vârstă de 21 de ani, este legată de arestările de vineri ale fraţilor gemeni Ashton şi Carlos Larmond. Aceştia sunt vizaţi de mai multe capete de acuzare legate de terorism, a precizat Jandarmeria Regală din Canada (GRC).

"Arestările amintesc că realitatea este că există indivizi în (provincia centrală) Ontario şi în Canada care s-au radicalizat după o ideologie violentă şi care vor să treacă la acţiune", a subliniat poliţia federală într-un comunicat.

Aceste dosare se află în curs de instrumentare de către justiţie, iar GRC a anunţat că niciun detaliu nu va fi oferit despre ele.

Potrivit televiziunii publice Radio-Canada, gemenii Larmond, arestaţi vineri, urmează să fie prezentaţi în faţa unui judecător pe 14 februarie.

Ashton Carleton Larmond şi Carlos Larmond, în vârstă de 24 de ani, au fost arestaţi, primul la Ottawa, iar celălalt la Montréal, în timp ce se pregăteau să plece în străinătate pentru a "participa la activităţi teroriste".

Arestările au fost anunţate la câteva ore după epilogul tragic al urmăririi celor trei jihadişti din Franţa care au ucis 17 persoane, dintre care 12 miercuri, în atacul de la săptămânalul satiric Charlie Hebdo.

Jandarmeria Regală din Canada nu a precizat dacă aceşti trei bărbaţi se află pe lista de aproximativ 130 de persoane susceptibile să comită atacuri pe teritoriul canadian, ca cele în care au fost ucişi doi militari în toamnă.

Doi tineri radicalizaţi au trecut la acţiune, la jumătatea lui octombrie, la două zile distanţă. Unul a lovit un militar cu maşina, în Québec, iar celălalt a împuşcat un militar, la un monument din Ottawa, la câţiva metri de Parlament. Ambii, împuşcaţi de poliţişti, au fost împiedicaţi să plece în ţări din Orientul Mijlociu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici