Fraţi gemeni, arestaţi în Canada pentru infracţiuni legate de terorism

Doi fraţi gemeni au fost arestaţi vineri în Canada pentru infracţiuni legate de terorism, iar unul dintre ei a fost prins pe aeroportul din Montreal chiar înainte de a pleca în străinătate, a anunţat poliţia federală.

341 afișări
Imaginea articolului Fraţi gemeni, arestaţi în Canada pentru infracţiuni legate de terorism

Fraţi gemeni, arestaţi în Canada pentru infracţiuni legate de terorism (Imagine: Shutterstock)

Ashton Carleton Larmond şi Carlos Larmond, în vârstă de 24 de ani, sunt inculpaţi pentru diferite acuzaţii legate de terorism sau susţinere a activităţilor teroriste, a precizat Jandarmeria regală din Canada (GRC).

Cei doi fraţi, născuţi la 21 noiembrie 1990, sunt domiciliaţi la Ottawa, unde urmau să fie prezentaţi unui judecător.

Ashton Carleton Larmond, arestat vineri la Ottawa, a fost inculpat pentru susţinerea unei activităţi teroriste, participare la o activitate în numele unei grupări teroriste şi pentru că a incitat o persoană să comită acţiuni pentru o grupare teroristă, a precizat GRC.

Carlos Larmond, arestat vineri pe aeroportul din Montreal, este acuzat de participare la o activitate în numele unei organizaţii teroriste şi că a încercat să părăsească ţara pentru a participa la activităţi teroriste în străinătate.

După evenimentele din Franţa, unde o serie de atentate şi luări de ostatici s-au soldat cu 17 morţi în trei zile, dintre care 12 la revista satirică Charlie Hebdo, GRC le-a cerut canadienilor să "rămână vigilenţi şi să semnaleze orice informaţie legată de terorism sau activităţi suspecte".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici