Un "caz suspect" de infectare cu virusul Ebola, detectat la Stockholm

Un "caz suspect" de infectare cu virusul Ebola a fost detectat duminică, la Stockholm, a anunţat un oficial al capitalei suedeze, relatează AFP.

817 afișări
Imaginea articolului Un "caz suspect" de infectare cu virusul Ebola, detectat la Stockholm

Un "caz suspect" de infectare cu virusul Ebola, detectat la Stockholm (Imagine: EPA/ Mediafax Foto)

"Pentru moment, este doar un caz suspect", a spus un oficial al capitalei suedeze pentru AFP, fără să ofere alte detalii.

Persoana în cauză s-a îmbolnăvit după ce a călătorit într-o zonă - care nu a fost menţionată - afectată de virus şi a fost plasată în carantină, a anunţat cotidianul Svenska Dagbladet pe site-ul său.

Aake Oertsqvist, un specialist în probleme sanitare pentru regiunea Stockholm, a subliniat că riscul unei epidemii de Ebola în Suedia rămâne "foarte mic".

Virusul Ebola a provocat moartea a 1.552 de persoane, dintre care 694 în Liberia, 430 în Guineea, 422 în Sierra Leone şi şase în Nigeria, potrivit ultimului bilanţ al OMS publicat la 26 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici