Un complot terorist a fost dejucat în Franţa

Un complot terorist care prevedea atacarea agenţilor forţelor de ordine a fost dejucat în Franţa, fiind arestaţi doi islamişti care aveau legături cu grupuri din Siria, anunţă ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de ziarul Le Figaro.

1276 afișări
Imaginea articolului Un complot terorist a fost dejucat în Franţa

Un complot terorist a fost dejucat în Franţa

Planul terorist viza membri ai forţelor de ordine din oraşul francez Orléans, situat la 100 de kilometri sud de Paris.

Doi islamişti francezi în vârstă de 20 şi 24 de ani au fost arestaţi preventiv de agenţi ai Direcţiei pentru securitatea internă (DGSI).

Cei doi indivizi erau în contact cu un islamist francez care se află în Siria.

"Ancheta va stabili cine era organizatorul complotului care viza militari, jandarmi şi poliţişti", a explicat Bernard Cazeneuve, precizând că anul acesta autorităţile franceze au dejucat zece planuri de atacuri teroriste.

Militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au omorât 130 de persoane, în Paris, pe 13-14 noiembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici