Un consilier al lui Trump: Nu am văzut niciun raport privind încercările Rusiei de a-l ajuta pe preşedinte să câştige alegerile

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, Robert O’Brien, a declarat că nu a văzut nicio informaţie care să indice că Rusia ar face ceva pentru a încerca să-l ajute pe preşedinte să fie reales la alegerile de anul acesta, scrie AP.

365 afișări
Imaginea articolului Un consilier al lui Trump: Nu am văzut niciun raport privind încercările Rusiei de a-l ajuta pe preşedinte să câştige alegerile

Un consilier al lui Trump spune că nu a văzut niciun raport privind încercările Rusiei de a-l ajuta pe preşedinte să câştige alegerile

„În calitate de consilier pentru securitate naţională am un acces destul de bun la informaţiile serviciilor secrete. Nu am văzut nicio informaţie conform căreia Rusia face ceva pentru ca preşedintele Trump să fie reales", a declarat O’Brien într-un interviu pentru ABC.

Declaraţiile lui O’Brien a venit după ce a fost întrebat în legătură cu articolele publicate de presa americană care arată că Rusia a iniţiat acţiuni de implicare în campania electorală premergătoare scrutinului prezidenţial programat în Statele Unite în anul 2020 pentru a facilita realegerea în funcţie a preşedintelui Donald Trump.

„Tot ce ştiu este că republicanii nu au fost mulţumiţi de şedinţă şi au spus că nu există niciun fel de informaţii care să susţină ceea ce se spune”, a spus O’Brien.

Rusia a iniţiat acţiuni de implicare în campania electorală premergătoare scrutinului prezidenţial programat în Statele Unite în anul 2020 pentru a facilita realegerea în funcţie a preşedintelui Donald Trump, conform unor date semnalate de serviciile secrete unor membri ai Congresului.

Oficiali din cadrul serviciilor secrete americane au avut o întrevedere cu membri ai Congresului SUA pe care i-au avertizat că Rusia încearcă să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial din 2020, afirmă surse citate de publicaţiile The New York Times şi The Washington Post, precum şi de agenţia Associated Press.

Administraţia Putin a negat din nou că ar încerca influenţarea scrutinului prezidenţial din SUA. "Este vorba de informaţii paranoice; din păcate, vor fi din ce în ce mai multe pe măsură ce ne apropiem de alegeri. Sigur, aceste informaţii nu au nicio legătură cu adevărul", a declarat, vineri, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici