Un consilier al premierului turc şi premierul însuşi, acuzaţi că ar fi agresat manifestaţi în oraşul Soma, unde a avut loc un accidentul minier - VIDEO

Un consilier al premierului turc, care îl însoţea pe acesta într-o vizită în oraşul Soma, unde a avut loc accidentul minier soldat cu aproximativ 300 de morţi, ar fi bătut un protestar, în timp ce premierul însuşi este acuzat că ar fi lovit o tânără, potrivit unor imagini publicate de presa turcă.

732 afișări
Imaginea articolului Un consilier al premierului turc şi premierul însuşi, acuzaţi că ar fi agresat manifestaţi în oraşul Soma, unde a avut loc un accidentul minier - VIDEO

Un consilier al premierului turc şi premierul însuşi, acuzaţi că ar fi agresat manifestaţi la Soma - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Yusuf Yerkel, identificat de presa turcă drept consilier al premierului Recep Tayyip Erdogan, l-a însoţit pe acesta în vizita sa la Soma, după accidentul minier soldat cu aproape 300 de morţi şi 150 de mineri blocaţi în subteran, relatează Washington Post, în ediţia electronică. Yerkel a confirmat pentru BBC Turcia că el este cel din fotografie.

Ce s-a întâmplat, nu este însă clar. Cotidianul turc Hurriyet Daily News susţine că martorii oculari l-au văzut pe Yerkel urmărind un protestatar, care aparent ar fi lovit maşina premierului, pentru a-l lovi cu piciorul de mai multe ori în timp ce acesta era căzut la pământ. Înregistrarea video din acest moment sugerează o scenă haotică, iar unii au declarat că probabil Yerkel mai degrabă se dezechilibrase. El nu a oferit însă nicio explicaţie, iar biroul de presă al lui Erdogan a refuzat să comenteze, afirmând că aceasta este "o problemă personală" a lui Yerkel.

La scurt timp după apariţia acestei fotografii, cotidianului de stânga Evrensel a relatată că Erdogan a lovit cu pumnul sau cu palma o fată în apropierea unui supermarket din Soma, după ce aceasta l-a acuzat de uciderea tatălui ei. Acest moment este surprins, de asemenea, într-un film disponibil pe site-ul cotidianului american, la minutul 1:30.

Este foarte greu de văzut ce se întâmplă în imaginile filmate, dar este foarte clar că Erdogan se confruntă cu o mulţime extrem de ostilă.

Câteva zeci de locuitori furioşi din oraşul Soma, în vestul Turciei, scena unei catastrofe în domeniul minier, au manifestat miercuri împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat o vizită la locul accidentului, cerându-i să demisioneze. Manifestanţii au atacat vehiculul oficial al premierului, în pofida dispozitivului poliţiei, lovindu-l cu piciorul, potrivit agenţiei Dogan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici