Un cunoscut umorist egiptean, arestat pentru ofensă adusă preşedintelui islamist într-o emisiune tv

Procurorul-general din Egipt a ordonat arestarea unui celebru umorist de televiziune acuzat de ofensă la adresa preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

268 afișări
Imaginea articolului Un cunoscut umorist egiptean, arestat pentru ofensă adusă preşedintelui islamist într-o emisiune tv

Bassem Youssef (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bassem Youssef este acuzat de ofensă adusă islamului pentru că ar fi "batjocorit ritualul rugăciunii" într-o emisiune televizată. De asemenea, umoristul este acuzat de ofensă adusă preşedintelui Morsi, căruia i-ar fi prejudiciat "imaginea în străinătate".

Bassem Youssef este prezentatorul emisiunii satirice "Al-Bernameg", inspirată din "Daily Show", producţia americanului Jon Stewart. În cadrul emisiunii televizate, umoristul egiptean ia în derâdere principalele personalităţi politice egiptene, inclusiv pe preşedintele islamist sau lideri ai mişcării Fraţii Musulmani.

Youssef a confirmat pe Twitter că pe numele său a fost emis un mandat de arestare, precizând că se va prezenta singur la sediul Procuraturii. "Dar, dacă vor să îmi trimită o maşină, nu mă supăr", a transmis Youssef.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici