Un cutremur cu magnitudinea 5,1 s-a produs în Afganistan

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 pe scara Richter a zguduit marţi regiunea Hindu Kush din nordul Afganistanului, potrivit unui raport preliminar al Institutului geologic american.

90 afișări
Imaginea articolului Un cutremur cu magnitudinea 5,1 s-a produs în Afganistan

Un cutremur cu magnitudinea 5,1 s-a produs în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Seismul a fost resimţit în oraşul Kunduz (nord).

Totuşi, potrivit autorităţilor locale, nu au fost înregistrate pagube la Badakhshan, unde s-a situat epicentrul cutremurului, şi nici în provinciile vecine.

Afganistanul şi Pakistanul sunt afectate frecvent de cutremure de pământ, mai ales în zona Hindu Kush.

În iunie, trei mişcări telurice de amplitudine mai mică au provocat moartea a 75 de persoane în nordul ţării.

În octombrie 2005, un seism în Pakistan s-a soldat cu 74.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici