Un cutremur moderat a fost resimţit în Afganistan şi Pakistan

Un cutremur moderat a fost resimţit joi într-o zonă din nord-estul Afganistanului şi în nord-vestul Pakistanului, însă pentru moment nu au fost raportate victime sau pagube, au anunţat Institutul american de Geofizică (USGS) şi autorităţile pakistaneze.

26 afișări
Imaginea articolului Un cutremur moderat a fost resimţit în Afganistan şi Pakistan

Un cutremur moderat a fost resimţit în Afganistan şi Pakistan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cele două ţări sunt frecvent teatrul unor cutremure, cel mai grav fiind înregistrat în octombrie 2005, când au murit 73.000 de persoane în Pakistan.

De data aceasta, epicentrul seismului a fost localizat în nord-estul Afganistanului, în apropiere de frontiera cu Tadjikistanul, în zone aproape nelocuite din lanţul himalayan Hindu Kush, potrivit USGS.

Magnitudinea sa a fost de 5,2 grade pe scara Richter, potrivit USGS, sau de 5,7 conform şefului departamentului de Meteorologie din Guvernul pakistanez, Arif Mehmood.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici