Un cutremur puternic a avut loc în Papua Noua Guinee

Un puternic seism cu magnitudinea de 6,4 a zguduit miercuri Papua Noua Guinee, a anunţat Centrul american de geofizică (USGS), fără a decreta alertă de tsunami.

190 afișări
Imaginea articolului Un cutremur puternic a avut loc în Papua Noua Guinee

.Un cutremur puternic a avut loc în Papua Noua Guinee (Imagine: Mediafax Foto)

Cutremurul a avut loc la 09:14 (02:14, miercuri, ora României) la 31 kilometri nord de Rabaul şi la o adâncime de 18 kilometri, a adăugat USGS.

Rabaul a fost parţial distrus în 1994 de o erupţie vulcanică, însă seismologii au declarat că de această dată oraşul nu a suferit probabil distrugeri importante.

"Există un potenţial de distrugeri, însă ne aşteptăm ca acestea să fie minime", a declarat pentru AFP John Bathgate, de la Geoscience Australia, adăugând că nu este "neobişnuit ca această regiune să fie afectată de acest tip de cutremure, inclusiv de unele mai importante".

Seismele de această magnitudine sunt curente în Papua Noua Guinee, situată în cercul de foc al Pacificului, o zonă predispusă activităţilor seismice din cauza fricţiunii între plăcile tectonice.

Săptămâna trecută, un seism de magnitudine 6,8 a zguduit ţara fără a provoca pagube majore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici