Un deţinut din trei se află ilegal în Belgia, dintre aceştia 246 fiind români

Un deţinut din trei se află ilegal în Belgia, potrivit datelor Oficiului pentru străini, respectiv 3.215 persoane, dintr-un total de aproximativ 11.000 de deţinuţi, dintre care 246 de români, relatează site-ul 7sur7.be.

167 afișări
Imaginea articolului Un deţinut din trei se află ilegal în Belgia, dintre aceştia 246 fiind români

Un deţinut din trei se află ilegal în Belgia, dintre aceştia 246 fiind români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre aceşti 3.215 deţinuţi prezenţi ilegal în Belgia, 67 la sută (2.155) nu sunt înscrişi în niciun registru. Ceilalţi figurează în registrul străinilor, în registrul de aşteptare sau în alt registru pentru sejururi temporare.

Doi din trei (2.053) au fost condamnaţi definitiv, 1.021 sunt, dimpotrivă, în detenţie provizorie. Ceilalţi beneficiază de un alt statut.

Aceşti deţinuţi sunt originari, majoritatea, din Maroc (644), Algeria (582) sau România (246).

Senatorul belgian Karl Vanlouwe pledează pentru încheierea unor acorduri cu caracter coercitiv pentru ca aceşti cetăţeni din alte ţări să îşi poată ispăşi pedeapsa în ţara de origine după o condamnarea în Belgia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici