Un fost ministru şi fostul procuror general, daţi în căutare în Ucraina - presă

Fostul ministru ucrainean al Finanţelor Aleksandr Klimenko şi fostul procuror general Viktor Pcionka au fost daţi în căutare pe teritoriul Ucrainei, a declarat reprezentantul Parlamentului la Biroul procurorului general Oleg Mahniţki.

227 afișări
Imaginea articolului Un fost ministru şi fostul procuror general, daţi în căutare în Ucraina - presă

Un fost ministru şi fostul procuror general, daţi în căutare în Ucraina - presă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Amândoi au fost opriţi sâmbătă în timp ce încercau să părăsească ţara, în cursul unor controale efectuate de către poliţişti de frontieră, din cauza lipsei documentelor necesare, potrivit postului rus, relatează postul Russia Today în pagina electronică.

Mahniţki a adăugat că Ministerul ucrainean de Interne internţionează să emită mandate de arestare internaţionale pe numele unor persoane suspectate că sunt responsabile de violenţele de la Kiev, fără să ofere alte precizări.

O altă problemă a procurorilor este investigarea unor "presupuse acţiuni separatiste" în ţară.

Ucraina s-a confruntat cu o serie de cazuri de acţiuni separatiste, în ultima perioadă. Astfel, regiuni din estul şi sudul ţării au anunţat sâmbătă că ele consideră Parlamentul ucrainean "ilegitim". Iar, pe de altă parte, forţe ale opoziţiei au preluat controlul, în ultima perioadă, asupra unor administraţii regionale din vestul ţării, formând organisme "de guvernare" care susţin opoziţia.

Mahniţki nu a precizat dacă incidentele din vestul Ucrainei vor fi considerate acţiuni separatiste de către procurori, potrivit postului rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici