Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”

  • Fostul priemier malaysian, Mahathir Mohamad, a declarat că musulmanii au dreptul „să omoare milioane de francezi.”
  • Mahathir Mohamad: ”Orice religie este implicată, oamenii care sunt supăraţi ucid.”
  • El nu a făcut nicio referire la atacul de la Nisa.
60352 afișări
Imaginea articolului Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”

Profimedia

Fostul priemier malaysian, Mahathir Mohamad, a declarat joi (29 octombrie) că musulmanii au dreptul „să omoare milioane de francezi”, la scurt timp după un atac cu cuţitul la Nisa. În urma atacului, trei persoane au fost ucise, iar una a fost rănită într-o biserică din Nisa, acţiune considerată de autorităţile franceze drept teroristă, relatează Le Figaro.
 
La scurt timp, fostul premier al Malaeziei, o ţară predominant musulmană, a postat comentarii inflamatoare pe contul său de Twitter. Referindu-se la decapitarea profesorului de franceză din 16 octombrie care le arătase elevilor săi caricaturi ale Profetului Mahomed, Mahathir Mohamad a spus că nu a aprobat atacul, ci că libertatea expresia nu a inclus „insulte faţă de alţii”. „Orice religie este implicată, oamenii care sunt supăraţi ucid”, a spus fostul prim-ministru, de 95 de ani, care a făcut declaraţii controversate despre evrei şi homosexuali în trecut. „De-a lungul istoriei lor, francezii au ucis milioane de oameni. Mulţi erau musulmani. Musulmanii au dreptul să fie supăraţi şi să ucidă milioane de francezi pentru masacrele din trecut,” a adăugat el.
 
Mahathir Mohamad, fost premier timp de 24 de ani, l-a caracterizat pe preşedintele francez Emmanuel Macron drept „foarte primitiv”. ”Francezii ar trebui să-şi înveţe cetăţenii să respecte sentimentele altora. Din moment ce acuzăm toţi musulmanii şi religia musulmanilor pentru ceea ce a făcut o persoană supărată, musulmanii au dreptul să-i pedepsească pe francezi,” a continuat el. „Boicotul nu poate compensa răutăţile comise de francezi în toţi aceşti ani”.
 
El nu a făcut nicio referire la atacul de la Nisa.
 
După decapitarea profesorului de franceză, Samuel Paty, de către un cecen rus de 18 ani, Emmanuel Macron a promis că Franţa nu va renunţa la caricaturi cu profetul, în numele libertăţii de exprimare. Comentariile sale au dus la tensiuni puternice în mai multe ţări musulmane, de la demonstraţii masive la boicotarea produselor franceze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici