Un militar slovac al NATO, ucis de un soldat afgan în Kandahar

Un militar slovac din cadrul forţei NATO în Afganistan (ISAF) a fost ucis, marţi, de un soldat afgan în apropierea unei baze din provincia Kandahar, un bastion taliban din sudul ţării, au anunţat surse concordante.

317 afișări
Imaginea articolului Un militar slovac al NATO, ucis de un soldat afgan în Kandahar

Un militar slovac al NATO, ucis de un soldat afgan în Kandahar

Militarul "a murit după ce o persoană care purta uniforma armatei afgane a deschis focul asupra membrilor ISAF din sudul" ţării, a anunţat forţa internaţională într-un comunicat.

Mai mulţi oficiali occidentali au declarat că victima era de origine slovacă.

Atacatorul face parte din armata afgană de cinci ani, a precizat pentru AFP un oficial militar local, Abdul Hamid Hamid, adăugând că incidentul a avut loc în apropierea unei baze aeriene din Kandahar, un complex militar gigantic.

"Ancheta arată că acesta asculta în ultima vreme înregistrări talibane", a adăugat el. Atacatorul a fost ulterior reţinut, potrivit unor oficiali afgani.

"Inamicii din interior" sunt militari afgani care întorc armele împotriva occidentalilor din furie sau simpatie cu rebelii.

Aproximativ 3.348 de membri ai coaliţiei internaţionale, care luptă alături de Guvernul afgan împotriva insurgenţilor, au murit de la începutul conflictului în 2001, potrivit site-ului independent icasualties.org.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici