Un ministru italian condamnă agresiunea împotriva româncei şi propune o schimbare de mentalitate

Ministrul italian pentru Egalitatea de Şanse, Mara Carfagna, consideră că este necesară o schimbare de mentalitate pentru a se evita agresiuni precum cea care a vizat-o pe o româncă într-o staţie de metrou din Roma, informează pagina online a agenţiei APcom.

25 afișări
Imaginea articolului Un ministru italian condamnă agresiunea împotriva româncei şi propune o schimbare de mentalitate

Un ministru italian condamnă agresiunea împotriva româncei şi propune o schimbare de mentalitate

"Se tot întâmplă aceste fenomene şi trebuie condamnate. Nu trebuie să lăsăm garda jos, este necesară o schimbare de mentalitate", subliniază ministrul pentru Egalitatea de Şanse.

Referindu-se în special la violenţele împotriva femeilor, Mara Carfagna a subliniat că "nu este suficientă o iniţiativă privind educaţia în şcoli, pentru că este vorba de un fenomen care, în termeni de statistică, este devastator".

"Încă din primele zile de mandat, Guvernul şi-a asumat o sarcină majoră. A adoptat legea privind combaterea actelor de hărţuire, a aprobat măsuri împotriva violurilor care garantează pedepsele dure, a propus campanii de informare pentru condamnarea violenţelor, a înfiinţat o linie telefonică specială pentru sesizări. Sunt puncte importante, dar nu sunt suficiente. Lupta continuă", explică ministrul.

O româncă în vârstă de 32 de ani a fost agresată de un italian într-o staţie de metrou din Roma. Tânăra a ieşit din comă miercuri, dar starea sa este în continuare gravă.

Maricica Hăhăianu, de profesie asistentă medicală, a fost bătută de un italian de 20 de ani în staţia de metrou Anagnina (Roma), după o discuţie mai aprinsă care avusese loc între cei doi. La un moment dat, discuţia a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Giorgio D'Este, medic primar la Spitalul Casilino din Roma a declarat că femeia a suferit grave leziuni craniene şi va fi menţinută totuşi în comă artificială până miercuri după-amiază. "Starea sa rămâne gravă", iar medicii sunt rezervaţi, a precizat oficialul citat.

Carabinierii l-au identificat şi arestat pe presupusul agresor, cunoscut cu antecedente penale. Acesta susţine că a acţionat în legitimă apărare, afirmând că s-a temut de româncă pentru că aceasta îl ameninţase. Justiţia italiană a decis ca agresorul să fie plasat în stare de arest la domiciliu.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a denunţat indiferenţa trecătorilor care au asistat fără să intervină la agresarea româncei. "Este inacceptabil ca într-un oraş cum este Roma să se întâmple astfel de agresiuni şi să nu existe o reacţie a tuturor celor care văd aşa ceva", a declarat Gianni Alemanno, aflat la Beijing, după ce a văzut imagini ale agresiunii din staţia de metrou. "După vederea imaginilor, cred că poate exista o reclamaţie pentru refuz de acordare a îngrijirilor medicale de către martori", a declarat primarul Romei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici