Un mort şi cinci răniţi la Kos, în Grecia, după o explozie produsă pe un vapor turistic

Căpitanul unui vapor turistic grec a murit şi cinci turişti străini aflaţi la bord au fost răniţi, sâmbătă seara, după explozia unei replici a unui tun instalate la bord, a anunţat agenţia presă greacă ANA.

609 afișări
Imaginea articolului Un mort şi cinci răniţi la Kos, în Grecia, după o explozie produsă pe un vapor turistic

Un mort şi cinci răniţi la Kos, în Grecia, după o explozie produsă pe un vapor turistic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Vaporul turistic, care staţiona la intrarea în portul Mandraki, pe insula Kos din Grecia, revenea din croazieră, în momentul în care replica unui tun de mici dimensiuni instalată la bordul vaporului a explodat, provocând moartea căpitanului, în vârstă de 51 de ani, a anunţat ANA.

Cinci turişti străini au fost răniţi dar vieţile lor nu sunt puse în pericol. Ei au fost transferaţi la spitalul Ippokrateion din Kos.

Vaporul transporta 28 de pasageri în total, dintre care doi greci şi 26 de persoane venite din Germania, Belgia şi Olanda.

Potrivit agenţiei, autorităţile portuare au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exploziei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici