Atac armat în Finlanda: Doi oameni au murit şi şapte au fost răniţi

Poliţia finlandeză a arestat, sâmbătă, un tânăr în vârstă de 18 ani, suspectat că ar fi autorul unui incident produs în oraşul sudic Hyvinkaa, soldat cu doi morţi şi şase răniţi, relatează BBC News Online.

434 afișări
Imaginea articolului Atac armat în Finlanda: Doi oameni au murit şi şapte au fost răniţi

Atac armat în Finlanda: Doi oameni au murit şi şapte au fost răniţi

Una dintre persoanele rănite de un tânăr în vârstă de 18 ani, care a deschis focul de pe un acoperiş în centrul oraşului Hyvinkaa din Finlanda, a murit, ridicând la două victime bilanţul acestui atac, relatează AFP.

Presupusul autor al atacului a fost arestat sâmbătă dimineaţa. Purtând o ţinută de camuflaj, el a deschis focul de pe un acoperiş din centrul Hyvinkaa, un oraş situat la circa 50 de kilometri nord de Helsinki, provocând moartea unei tinere în vârstă de 18 ani şi rănind alte opt persoane, dintre care două grav, a precizat poliţia locală într-un comunicat.

Ulterior, agenţia FNB, citând poliţia, a anunţat moartea unuia dintre răniţi, un bărbat în vârstă de 18 ani, sâmbătă dimineaţa la spital.

Ucigaşul, a cărui identitate nu a fost comunicată şi care nu prezintă antecendente penale potrivit poliţiei, a fost arestat în apropiere de Hyvinkaa, fără să opună rezistenţă.

"Atacul a început la sâmbătă la ora 01.53 în centrul Hyvinkaa", precizează comunicatul poliţiei, care adaugă că focurile de armă au avut loc în apropierea restaurantului Amarillo, de pe un acoperiş.

Suspectul nu dispunea de permis de port-armă, a precizat poliţia.
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici