Un nou nor de cenuşă vulcanică se îndreaptă spre Irlanda

O parte din spaţiul aerian irlandez ar putea fi închis marţi din cauza unui nor de cenuşă vulcanică provenind din Islanda, au anunţat luni autorităţile irlandeze pentru aviaţie civilă.

138 afișări
Imaginea articolului Un nou nor de cenuşă vulcanică se îndreaptă spre Irlanda

Un nou nor de cenuşă vulcanică se îndreaptă spre Irlanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ultimele informaţii cu privire la traiectoria către sud a norului "sugerează că spaţiul irlandez ar putea fi închis mâine, afectând aeroporturile din Dublin, Shannon (vest) şi unele aeroporturi regionale", au anunţat autorităţile din domeniul aviaţiei civile pe site-ul lor de Internet.

Acestea au precizat că îşi vor anunţa decizia în cursul serii.

Survolarea Irlandei din Marea Britanie şi Europa nu ar trebui să fie însă afectată, precizează acestea.

Paralizarea traficului aerian din Europa în urma erupţiei unui vulcan în Islanda, care a durat aproape o săptămână în aprilie, a provocat o pierdere de 1,26 de miliarde de euro pentru companiile aeriene, potrivit Asociaţiei internaţionale de transport aerian, IATA, şi a provocat haos pe continent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici