Un ofiţer al Pazei de Coastă din SUA, adept al supremaţiei rasei albe, plănuia să comită un atentat terorist. Persoanele pe care le avea în vizor

Christopher Paul Hasson, ofiţer al Pazei de Coastă din SUA, adept al supremaţiei rasei albe, a fost arestat sub suspiciunea că plănuia să comită un atac terorist, vizând o serie de politicieni democraţi proeminenţi, au comunicat autorităţile americane, potrivit BBC News.

1259 afișări
Imaginea articolului Un ofiţer al Pazei de Coastă din SUA, adept al supremaţiei rasei albe, plănuia să comită un atentat terorist. Persoanele pe care le avea în vizor

Un ofiţer al Pazei de Coastă din SUA, adept al supremaţiei rasei albe, plănuia să comită un atentat terorist. Persoanele pe care le avea în vizor (Foto: Pixabay)

"Inculpatul intenţiona să ucidă civili nevinovaţi la o scară rar văzută în această ţară", susţine procurorul Robert Hur în documente depuse la o instanţă din Maryland.

Cincisprezece arme şi peste 1.000 de cartuşe au fost găsite în locuinţa lui Hasson, cât şi o cantitate semnificativă de medicamente ilegale, potrivit autorităţilor.

Hasson, care s-a declarat naţionalist şi adept al supremaţiei rasei albe, a afirmat că s-a inspirat din acţiunile lui Anders Breivik, un extremist de dreapta norvegian care a ucis 77 de persoane, inclusiv zeci de adolescenţi, în două atacuri teroriste în 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici