Un oleoduct irakian a fost bombardat

Un important oleoduct a fost bombardat, joi, în nordul Irakului, ceea ce a dus la oprirea pompării ţiţeiului, a anunţat un oficial al companiei publice North Oil Company.

85 afișări
Imaginea articolului Un oleoduct irakian a fost bombardat

Un oleoduct irakian a fost bombardat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Atacul a provocat un incendiu la oleoductul care face legătură între portul turc Ceyhan şi nordul Bagdadului, a precizat acest oficial, adăugând că focul a fost deja stins, iar lucrările de reparaţii au început.

Oleoductele, prin care tranzitează o mare parte a petrolului irakian destinat exportului, sunt deseori ţinta unor acte criminale comise de insurgenţi, fapt ce afectează exportul.

Vânzările de ţiţei reprezintă 95 la sută din veniturile Guvernului şi aproape două treimi din Produsul Intern Brut.

Oficialii irakieni doresc ca producţia să atingă volumul de nouă milioane de barili pe zi, până în 2017, un obiectiv prea optimist, potrivit Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici