Un plic cu un glonţ şi ameninţări la adresa lui Berlusconi, descoperit la Milano

Un plic de mari dimensiuni, conţinând un glonţ şi o scrisoare de ameninţare la adresa lui Silvio Berlusconi, a fost descoperit vineri seara în apropiere de Milano, iar un colet-capcană a luat foc sâmbătă dimineaţă în acelaşi oraş, rănind uşor un poştaş, a anunţat poliţia italiană.

24 afișări
Imaginea articolului Un plic cu un glonţ şi ameninţări la adresa lui Berlusconi, descoperit la Milano

Un plic cu un glonţ şi ameninţări la adresa lui Berlusconi, descoperit la Milano (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plicul conţinând glonţul şi ameninţările la adresa lui Belusconi şi a altor lideri ai partidului Poporul Libertăţii (PDL) a fost găsit vineri seara la poşta din Linate, au anunţat sâmbătă carabinierii din Milano.

Scrisoarea era adresată lui Berlusconi, la reşedinţa sa privată din zona Milano.

Premierul italian se află, începând de sâmbătă dimineaţă, la Syrta, în Libia, unde participă la lucrările summitului Ligii Arabe.

Agenţia ANSA a precizat că scrisoarea anonimă conţinea desene reprezentând personaje sub care sunt scrise numele a patru lideri PDL, printre care se numără şi Ignazio La Russa, ministrul Apărării.

Un alt colet-capcană a luat foc sâmbătă dimineaţă într-un centru de triere al poştei din Milano, provocând rănirea uşoară la mâini a unui angajat, a anunţat poliţia.

Prefectura din Milano a afirmat că pachetul conţinea şi ameninţări la adresa ministrului de Interne, Roberto Maroni, iar tentativa de atentat a fost revendicată de Federaţia anarhistă informală. "În colet se afla o foiţă cu următorul mesaj: «în centrele de identificare pentru străini au loc violuri, Maroni este complice»", a precizat poliţia.

În decembrie, gruparea anarhistă a amplasat un dispozitiv incendiar în clădirea universităţii Bocconi din Milano.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici