Un stat european a ridicat nivelul alertei pentru terorism

Serviciul finlandez de Informaţii (Supo) a ridicat nivelul alertei pentru terorism, afirmând că are la dispoziţie informaţii ce indică existenţa unor planuri serioase privind comiterea unor acte de terorism, însă până în acest moment nu a fost necesar să ia măsuri pentru a preveni un atac.

562 afișări
Imaginea articolului Un stat european a ridicat nivelul alertei pentru terorism

"Cea mai semnificativă ameninţare teroristă în Finlanda este în continuare reprezentată de indivizi şi grupuri mici motivate de propaganda islamică radicală sau de organizaţii teroriste", se afirmă într-un comunicat al instituţiei finlandeze de securitate, informează Reuters.

"Legăturile cu organizaţiile teroriste sunt mai directe şi mai serioase decât înainte (...) Până acum nu a trebuit să prevenim concret un atac", a declarat Antti Pelttari, directorul Supo.

Potrivit estimărilor anterioare, din noiembrie 2015, riscul unor atacuri teroriste era considerat drept scăzut.

Spre deosebire de alte state europene, Finlanda nu a fost scena unor atacuri teroriste, însă autorităţile de la Helsinki au devenit tot mai îngrijorate după atentatele recente din Suedia şi Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici