Un suspect în cazul Anna Politkovskaia a fost împuşcat la Moscova

Unul dintre presupuşii complici ai uciderii, în 2006, a jurnalistei de opoziţie Anna Politkovskaia a fost împuşcat miercuri în centrul Moscovei, a anunţat joi avocatul său, Murad Musaiev.

511 afișări
Imaginea articolului Un suspect în cazul Anna Politkovskaia a fost împuşcat la Moscova

Un suspect în cazul Anna Politkovskaia a fost împuşcat la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Djabrail Mahmudov a fost rănit de gloanţe la şold în apropiere de ieşirea din staţia de metrou 1905 din centrul Moscovei, a anunţat avocatul său pentru postul de radio Ecoul Moscovei.

Potrivit lui, atacul ar putea avea legătură cu poziţia apărării în noul proces care s-a deschis la sfârşitul lui iulie.

"Nu numai că pretindem că Djabrail Mahmudov şi ceilalţi acuzaţi sunt nevinovaţi, dar vorbim şi de necesitatea pedepsirii adevăraţilor criminali (...). Oamenii care au ucis-o pe Politkovskaia sunt încă în libertate", a adăugat el.

Poliţia a confirmat atacul fără a oferi numele victimei.

"Un bărbat a fost rănit de gloanţe la şold. El va fi interogat imediat ce medicii vor permite acest lucru", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia Itar-Tass.

Djabrail Mahmudov, care ar fi trebuit să participe joi la o nouă audiere în proces, a fost operat în noaptea de miercuri spre joi, a declarat avocatul lui.

Noul proces al presupuşilor asasini ai jurnalistei Anna Politkovskaia s-a deschis la 24 iulie la Moscova în faţa Curţii cu Juri.

Cei trei fraţi ceceni, Rustam, Ibraghim şi Djabrail Mahmudov, sunt suspectaţi că au fost executanţii crimei. Doar Rustam, care a fi fost cel care a tras, se află în detenţie.

Cei doi fraţi ai săi au fost eliberaţi la încheierea unui proces în 2009, dar în 2010 Curtea Supremă rusă a retrimis cazul la Parchet şi ancheta a fost redeschisă cu aceiaşi suspecţi.

Anna Politkovskaia, ucisă la 7 octombrie 2006 în holul clădirii din Moscova în care locuia, a fost una dintre puţinele jurnaliste ruse care au denunţat abuzurile comise în timpul şi după războiul din Cecenia.

Cel care a comandat asasinatul nu a fost încă identificat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici