Un tribunal din Ucraina a decis punerea sub sechestru a averii lui Petro Poroşenko. Fostul preşedinte este anchetat pentru înaltă trădare

Instanţa ucraineană a pus sechetru pe proprietăţile deţinute de fostul preşedinte Petro Poroşenko, ca parte a unei anchete oficiale asupra presupusei înalte trădari a fostului şef al statului, a anunţat joi Procuratura Generală.

757 afișări
Imaginea articolului Un tribunal din Ucraina a decis punerea sub sechestru a averii lui Petro Poroşenko. Fostul preşedinte este anchetat pentru înaltă trădare

Luna trecută, procurorii au cerut unei instanţe ucrainene să-l aresteze pe Poroşenko, cu posibilitatea cauţiunii stabilită la 1 miliard de grivne (37 de milioane de dolari). Procurorii ucraineni au declarat că Poroşenko a fost implicat în finanţarea separatiştilor susţinuţi de ruşi în estul Ucrainei în perioada 2014-2015. Fostul preşedinte a negat acuzaţiile.

Instanţa a decis să sechestreze bunurile suspectului, care îi aparţin pe drept de proprietate”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale, notează Reuters

Poroşenko, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni ai Ucrainei, se află în afara Ucrainei de la sfârşitul lunii decembrie şi nu a comentat încă hotărârea. El a spus că plănuieşte să se întoarcă în Ucraina pe 17 ianuarie.

Aliaţii lui Poroşenko consideră confiscarea bunurilor drept rezultatul răzbunării personale a preşedintelui Volodimir Zelenski. „Un preşedinte slab... foloseşte justiţia pentru a pedepsi oponenţii”, a declarat Volodymyr Ariev, un parlamentar din partidul politic al lui Poroşenko, după decizia instanţei.

Această decizie ilegală agravează criza politică din ţară”, a declarat pe Facebook Iryna Gerashchenko, un alt parlamentar din partidul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici