Un ultim omagiu a fost adus uneia dintre reginele cinematografiei din Italia: „Toţi am vrut să fim Monica"

Prietenii şi fanii au adus, sâmbătă, un ultim omagiu uneia dintre reginele cinematografiei din Italia, Monica Vitti.

3602 afișări
Imaginea articolului Un ultim omagiu a fost adus uneia dintre reginele cinematografiei din Italia: „Toţi am vrut să fim Monica"

În faţa sicriului acoperit cu mimoze şi trandafiri galbeni, au fost rememorate amintirile unei cariere pline de râsete, succese şi muncă multă.

Printre ultimii care au trecut pragul Bisericii Artiştilor din Roma, aflată la doi paşi de casa în care Monica Vitti şi-a trăit viaţa, se numără actorul Giancarlo Giannini. Părul alb îi cade pe frunte, ochii albaştri îi sunt umezi şi marcaţi şi dă impresia că, pentru a ajunge acolo, a făcut un efort considerabil, scrie La Stampa.

„Atât de mulţi mari artişti din acea generaţie ne părăsesc” - spune Monseniorul Walter Insero, la Liturghie: „ne lasă orfani, dar lasă şi o moştenire importantă pentru alte generaţii".

În primul rând, partenerul actriţei, Roberto Russo, pare mai fragil, ca şi cum şi-ar fi consumat toată energia.

„Cu Roberto, Monica a avut o lungă poveste de dragoste care a început acum 49 de ani şi a crescut chiar şi în timpul bolii. Obişnuia să-mi spună că, atunci când cuvintele eşuează, rămâne privirea”, a continuat preotul.

Monica” - a adăugat Don Insero - „era o femeie simplă, veselă, solară, jucăuşă, o femeie de treabă, care trăia iubirea ca pe un dar”.

Afară, în piaţă, mulţimea urmăreşte ceremonia pe marele ecran.

„Cu toţii am vrut să fim Monica. A fost curajoasă, a inventat comedia pentru femeile frumoase, ceea ce nu a fost uşor. Încă de când eram copil, am studiat-o în toate. Acesta este momentul unui adevărat adio, chiar şi al unei epoci”, a spus actriţa Eleonora Giorgi.

„Elevii ei au iubit-o şi o iubesc în continuare. Monica a transmis un principiu important: a face oamenii să râdă este un angajament serios. Ea le-a explicat elevilor săi că defectele, atât cele fizice, cât şi cele de caracter, nu trebuie ascunse, ci exploatate, pentru că acolo se află originalitatea", a adăgat Monseniorul Insero.

Când sicriul a trecut pragul bisericii, aplauzele au fost extrem de puternice şi mulţi îşi uscau ochii.

Monica Vitti a murit pe 2 februarie, la 90 de ani. Era considerată una dintre reginele cinematografiei din Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici