Un vapor grecesc din cadrul flotilei, atacat cu gloanţe de comandouri israeliene - VIDEO

Un vapor grecesc din cadrul flotilei propalestiniene în drum spre Fâşia Gaza, Sfendoni, a fost vizat de tiruri cu "gloanţe reale" în noaptea de duminică spre luni, trase de la bordul unor elicoptere şi bărci gonflabile israeliene, a declarat luni un ONG grec din cadrul flotilei.

165 afișări
Imaginea articolului Un vapor grecesc din cadrul flotilei, atacat cu gloanţe de comandouri israeliene - VIDEO

Un vapor grecesc din cadrul flotilei, atacat cu gloanţe de comandouri israeliene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această informaţie a fost furnizată de oficiali de pe un alt vapor grec, Eleftheri Mesogeio, care a fost, de asemenea, interceptat de marina israeliană, potrivit unui comunicat al organizaţiei neguvernamentale "Un vapor pentru (Fâşia) Gaza".

Potrivit acestor greci, contactaţi luni dimineaţa, "a avut loc un atac cu gloanţe reale împotriva vaporului grecesc Sfentoni şi a vaporului turc Mavi Marmara, (trase) din elicoptere şi bărci gonflabile", iar "vapoarele au fost luate cu asalt". Atacul, potrivit acestui comunicat, a avut loc "în apele internaţionale, la 80 de mile (aproximativ 130 de kilometri) de coaste".

Eleftheri Mesogeio a încercat să îşi continue ruta către Fâşia Gaza, cerând autorităţilor greceşti să îl contacteze pe comandantul navei. Potrivit unuia dintre oficialii greci de la bord, Takis Politis, acesta a fost luat, ulterior, cu asalt de "un comando israelian", în zori.

Potrivit comunicatului, Takis Politis a reuşit să spună, înainte de întreruperea legăturii telefonice prin satelit, că "ei urcă la bord cu grapine, suntem în stare de arest".

În comunicat se arată, în continuare, că la bordul vaporului turc Mavi Marmara se aflau doi cetăţeni greci, la bordul navei Sfentoni se aflau alţi 12 greci şi un imigrant tunisian, iar la bordul navei Eleftheri Mesogeio se aflau 22 de greci şi opt suedezi.

Potrivit postului israelian de televiziune Canal 10, 19 pasageri au fost ucişi luni, când comandouri israeliene au luat cu asalt flotila care transporta sute de militanţi propalestinieni şi ajutor umanitar către Fâşia Gaza, la bordul a şase vapoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici