Un vas spaniol a salvat 391 de imigranţi din largul coastelor libiene

O ambarcaţiune care aparţine unei organizaţii nonguvernamentale spaniole a salvat, sâmbătă, 391 de imigranţi care încercau să traverseze Marea Mediterană venind din Libia, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

281 afișări
Imaginea articolului Un vas spaniol a salvat 391 de imigranţi din largul coastelor libiene

Un vas spaniol a salvat 391 de imigranţi din largul coastelor libiene

Laura Lanuza, un reprezentant al organizaţiei Proactiva Open Arms, a declarat că vasul spaniol a luat la bord 243 de imigranţi care se aflau în două bărci ale unor contrabandişti, interceptate în apele internaţionale din largul coastelor libiene.

Printre persoanele salvate se află şi un bebeluş, o femeie însărcinată şi mai mulţi copii. Ulterior, ambarcaţiunea spaniolă a recuperat alţi 148 de imigranţi, pe care i-a transferat unei nave a pazei de coastă italiene.

Libia este unul dintre punctele principale de plecare pentru contrabandiştii care îşi lansează în Marea Mediterană navele de pescuit nesigure, supraaglomerate cu imigranţi şi refugiaţi. Mii de oameni au murit în ultimii ani, încercând să părăsească zone de conflict din Siria, Libia, Eritreea şi Afganistan.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM), peste 21.000 de imigranţi şi refugiaţi au pătruns în Europa pe mare în 2017, peste 80% dintre aceştia au ajuns în Italia, iar restul în Spania şi Grecia. Peste 550 de persoane au murit în acest an înecate în Marea Mediterană, faţă de 553 în 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici