Ministrul german al Mediului: Clima planetei va rezista mai mult decât preşedinţia lui Donald Trump

Ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, a declarat sâmbătă că, deşi se află sub ameninţare, clima Pământului va rezista politicilor prezidenţiale din partea liderului american Donald Trump, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

1016 afișări
Imaginea articolului Ministrul german al Mediului: Clima planetei va rezista mai mult decât preşedinţia lui Donald Trump

Ministrul german al Mediului: Clima planetei va rezista mai mult decât preşedinţia lui Donald Trump (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Constituţia SUA prevede maximum două mandate. Aşa că vorbim despre opt ani... clima cred că va rezista acestei preşedinţii", a spus Barbara Hendricks, în cadrul unei conferinţe de presă alături de guvernatorul Californiei, Jerry Brown.

Donald Trump a anunţat la 1 iunie decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, cerând modificarea tratatului. Anunţul a stârnit dezaprobare din partea liderilor Germaniei, Franţei şi Italiei, precum şi a ONU.

"Prin Acordul de la Paris s-ar transfera locuri de muncă în afara Statelor Unite, alte ţări obţinând avantaje financiare în competiţia cu America", a argumentat Trump. Liderul de la Washington s-a declarat în favoarea negocierii unui nou acord climatic, care să protejeze mai bine Statele Unite, fără a avea ca efect "închiderea fabricilor şi pierderea locurilor de muncă".

De cealaltă parte, Brown a declarat că vizita ministrului german în California pentru a discuta despre eforturile climatice demonstrează determinarea unor guvernatori din SUA, a altor 200 de primari şi lideri de afaceri americani, pentru a menţine politica de reducere a emisiilor de combustibili fosili.

Guvernatorul statului California este unul dintre cei mai importanţi militanţi pentru reducerea emisiilor de carbon din Statele Unite.

"Prin retragerea anunţată de către Donald Trump, Statele Unite au făcut un pas în spate privind lupta împotriva schimbărilor climatice. Dar acest lucru este temporar... nu cred că decizia va rămâne în picioare", a mai spus Jerry Brown.

SUA reprezintă a doua cea mai mare sursă de emisii de dioxid de carbon, cu 15% din întreaga cantitate de carbon la nivel mondial anual. Conform unor estimări, nemaifiind obligată să respecte normele acordului climatic, SUA vor emite în fiecare an până la trei miliarde de tone în plus de dioxid de carbon, fapt ce ar duce la creşterea temperaturii globale cu 0,3 grade Celsius până la sfârşitul acestui secol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici