Ungaria a fost condamnată la CEDO din cauza deţinerii unor imigranţi extracomunitari

Ungaria a deţinut în mod ilegal doi imigranţi extracomunitari într-o zonă de tranzit situată la frontiera cu Serbia, a stabilit marţi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), decizia riscând să afecteze planul Guvernului Viktor Orban de a deţine zeci de mii de solicitanţi de azil.

1562 afișări
Imaginea articolului Ungaria a fost condamnată la CEDO din cauza deţinerii unor imigranţi extracomunitari

Doi cetăţeni din Bangladesh, Ilias Ilias şi Ali Ahmed, au dat în judecată Ungaria în septembrie 2015, imediat după ce premierul Viktor Orban a dispus construirea unui gard la frontiera cu Serbia pentru a blocarea trecerea extracomunitarilor spre Europa de Vest.

Potrivit CEDO, cei doi imigranţi extracomunitari au fost deţinuţi prin încălcarea normelor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, dar "nu au existat încălcări în privinţa condiţiilor detenţiei".

Guvernul Ungariei trebuie să achite despăgubiri de câte 10.000 de euro celor doi imigranţi şi încă 8.705 euro pentru cheltuielile de judecată.

Decizia CEDO riscă să afecteze planul Ungariei de a deţine toţi solicitanţii de azil în centre speciale construite la frontiere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici