Ungaria nu mai vrea să plătească compensaţii deţinuţilor care au fost închişi în condiţii improprii

Statul ungar nu va mai plăti despăgubirile decise de instanţe pentru deţinuţii care au fost închişi în condiţii improprii în închisori, a anunţat Bence Tuzson, secretarul de stat în Cabinetul premierului Viktor Orban, la postul ungar de televiziune Hir TV.

2583 afișări
Imaginea articolului Ungaria nu mai vrea să plătească compensaţii deţinuţilor care au fost închişi în condiţii improprii

Ungaria nu mai vrea să plătească compensaţii deţinuţilor care au fost închişi în condiţii improprii

Tuszon a adăugat că Guvernul ungar vrea să suspende compensaţiile şi vor fi discuţii cu oficiali ai Consiliului Europei şi ai Parlamentului European asupra acestui subiect. În ultimii ani, statul ungar a fost dat în judecată de mii de persoane condamnate, iar multe dintre cazuri au dus la despăgubiri de milioane.

Sunt aproximativ 12.000 de astfel de cazuri în Ungaria, a precizat secretarul de stat Bence Tuzson. El a adăugat că nu trebuie să stai mereu în expectativă că vreun deţinut va intenta un proces din cauza condiţiilor improprii de detenţie.

„Aceşti oameni sunt arestaţi şi cum intră în închisoare apare imediat cineva, o organizaţei non-guvernametală şi un avocat. E binecunoscut faptul că astfel de cazuri pot fi câştigate pe bandă rulantă. Această practică trebuie să înceteze. Nu este posibil ca statul ungar să plătească toţi criminalii, în timp ce victimele nu primesc o compesaţie adecvată din partea agresorilor”, a conchis Tuszon, potrivit sursei citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici