Ungaria se menţine aproape de Rusia. Ministrul ungar de Externe a fost la Moscova

Rusia şi Ungaria intenţionează să dezvolte relaţiile bilaterale şi cooperarea în domeniul energiei, au anunţat, joi, miniştrii de Externe din cele două ţări, Serghei Lavrov şi Peter Szijjarto, în cursul unei întrevederi desfăşurate la Moscova.

1140 afișări
Imaginea articolului Ungaria se menţine aproape de Rusia. Ministrul ungar de Externe a fost la Moscova

Ungaria ţine aproape de Rusia. Ministrul maghiar de Externe a fost la Moscova

Moscova intenţionează să îşi dezvolte relaţia de tip "strategic" cu Budapesta, în pofida sancţiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană, din care face parte Ungaria, a declarat Serghei Lavrov în conferinţa de presă organizată la Moscova alături de Peter Szijjarto.

"Apreciez în mod real relaţiile noastre. Discuţiile noastre de astăzi au confirmat caracterul durabil şi strategic al relaţiilor. Şi intenţionăm să le dezvoltăm în toate modurile posibile", a afirmat Serghei Lavrov, potrivit cotidianului Le Monde.

Ministrul rus de Externe a precizat că Rusia analizează posibilitatea de a furniza gaze suplimentare Ungariei anul acesta. "Astăzi, colegii ne-au transmis interesul Guvernului ungar de a face achiziţii suplimentare de gaze anul acesta. Această solicitare va fi transmisă şi studiată imediat", a subliniat Lavrov.

Moscova şi Budapesta au stabilit şi intensificarea cooperării în domeniul nuclear, prin continuarea extinderii complexului nuclear Paks cu sprijinul tehnic al grupului rus Rosatom.

La rândul său, Peter Szijjarto a declarat, potrivit site-ul Index.hu, că Budapesta va achiziţiona 700 de milioane de metri cubi de gaz în plus din Rusia. Ministrul ungar de Externe a precizat că a mers la Moscova pentru a asigura aprovizionarea Ungariei cu energie în următoarele luni şi pentru a explica faptul că este necesară pacea în regiune, o referire la eforturile de oprire a invaziei militare ruse în Ucraina. Szijjarto a subliniat că Ungaria vrea instituirea imediată a unui armistiţiu general în Ucraina şi reluarea negocierilor de pace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ungaria,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici