Ungaria vrea autostrăzi pentru facilitarea circulaţiei maghiarilor din străinătate

Guvernul de la Budapesta trebuie să utilizeze fonduri europene pentru construirea de autostrăzi până la frontierele cu România şi Slovacia, în scopul facilitării circulaţiei etnicilor maghiari din străinătate, afirmă Janos Lazar, şeful Cancelariei premierului Viktor Orban, relatează Politics.hu.

30851 afișări
Imaginea articolului Ungaria vrea autostrăzi pentru facilitarea circulaţiei maghiarilor din străinătate

Ungaria vrea autostrăzi pentru facilitarea circulaţiei maghiarilor din străinătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Până în anul 2020, autostrăzile trebuie să ajungă la frontiera cu România, precum şi la cele cu Slovacia şi Croaţia, a subliniat Lazar.

Oficialul guvernamental a remarcat că, în prezent, lipsesc segmente ale Autostrăzii M3, spre Kosice (Kassa), în Slovacia, ale Autostrăzii M43, spre Nagylak (Nădlac), în România, şi ale M6, spre frontiera ungaro-croată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici